Çfarë lloj ushqimi duhet ta ushqej Maine Coon?

Unë kam mjaft rregullisht të kërkohet të gjitha llojet e pyetjeve në lidhje me dietat Maine Coon. Si për zakonshme unë do të përpiqet të rrinë në bazat. Ky artikull duhet të japë rishtar absolut pronarët Maine Coon një bazë të mirë në këshilla dietë. Pra, për të ulur ndjekjen këto janë kërkesat minimale absolute.

Pikat kryesore.

  1. Macet gjithmonë duhet të kenë biskota në dispozicion gjatë gjithë ditës. Shumica e macet rregullojnë shumën që hanë.
  2. Macet gjithmonë duhet të kenë ujë të freskët në dispozicion për të pirë. Uji duhet të ndryshohet një herë në ditë.
  3. Pirja dhe fuçia e ushqimit duhet të ndryshohet rregullisht.

Çfarë shkon në biskota të maceve?

Gjëja e parë që duhet të keni parasysh është se mace juaj është një mishngrënës. Ata hanë mish dhe derivatet e mishit si një pjesë e madhe e dietës së tyre … por jo ekskluzivisht.

Ju do të gjeni se disa mace si spageti, ullinj ose ndoshta ndonjë lloj tjetër ushqimi. Ashtu si habitatet, macet gjithashtu dëshirojnë të eksplorojnë dhe të provojnë shijet e ndryshme. Natyrisht ju do të gjeni se ata vetëm ‘mostër’ kurrë nga kurioziteti.

Në natyrë një mace do të bëjë një vrasje. Cat do të heqë lesh e brejtësit dhe pastaj të fillojë të konsumojë bustin, duke e lënë stomakun, kokën dhe këmbët. Përderisa hanë predhën e tyre, mace pa dashje konsumon elemente të vogla të barit, ndoshta fara që kanë rënë në tokë dhe sasi të tjera të vogla të lëndës organike.

Shumica e produkteve ushqimore të përbëra nga mace do të përbëhen nga lëndë ushqimore përfaqësuese.

Zgjedhja Biskota Cat

Zgjedhja e biskotave është një ushtrim i rëndësishëm. Jo të gjitha biskotat janë të barabarta ose të mira për mace tuaj. Në Evropë ka rregullore. Lexoni tabelën më poshtë dhe sigurohuni që të zgjidhni biskota të maceve që janë të përshtatshme për një dietë të plotë. Rregullorja thotë:

Food Label SignificanceDescriptionEU Directive
Complete feedCompound feed which, by reason of its composition, is sufficient for a daily ration.R. 767/2009, Art. 3.2 (i)
Complementary feedCompound feed which has a high content of certain substances but which, by reason of its composition, is sufficient for a daily ration only if used in combination with other feed.R. 767/2009, Art. 3.2 (j)

Nova Foods ~ Trainer

Trainer Natyral ofron një sërë produktesh të përshtatura për moshën tuaj të maceve, në sajë të kombinimit unik të përbërësve funksionalë dhe mishit të freskët si përbërës kryesor.

Farmina N&D

Shumica e kompanive të ushqimit të kafshëve përdorin bishtajore si një burim proteinash, por Farmina nuk … Meqë kjo është një recetë pa grurë, kitties me ndjeshmëri gjithashtu mund ta konsumojnë me siguri.

Mish i gjallë

Disa pronarë mace pëlqejnë të ushqejnë macet e tyre mish të gjallë.

Ne nuk jemi avokatë për këtë. Mishi i gatuar thyen ushqyesit që i bëjnë ata më të lehtë për të tretet. Gatimi i mishit gjithashtu vret parazitët.

Për përfitimet e mundshme, dieta e ushqimit të papërpunuar mund të ofrojë, sipas mendimit tim, këto janë tejkaluar nga aspektet negative. Pra, pse rrezikoni rrezikimin e shëndetit të mace tuaj?

Për më shumë informacion kliko këtu:

Mish i përpunuar

Nëse do të ushqeni mishin tuaj të konservuar me mace atëherë këto duhet të shërbejnë në temperaturë dhome.

Unë mendoj se ky lloj i ushqimit duhet të ju shërbejnë përveç kësaj si një shtojcë për biskota mace.

Ushqimet e lagura janë të mira për t’u përdorur kur macja juaj nuk ndihet mirë. Ekzistojnë lloje të veçanta të ushqimit për problemet urinare dhe për shqetësimet e stomakut. Nëse keni ndonjë pyetje klikoni këtu: