Tarracat dhe rreziqet e jetesës së lartë

Nëse jeni me fat që keni një ballkon apo tarracë në banesën tuaj, atëherë kjo do të duhet të bëhet provë për mace para futjes së maceve. Cats janë atletike dhe mund të balancojnë ndoshta më mirë se shumica e gjimnastëve.

Megjithatë, Coon Maine ka një shërim Achilles kur është fjala për sipërfaqet e rrëshqitshme banesë dhe dizajn modern të jetesës. Coon juaj Maine ka tufte nën putrat e tyre. Kjo krijon një efekt patinazhi në shesh patinazhi akullor që ata kurrë nuk janë në gjendje të kontrollojnë. Veçanërisht nëse maceja bëhet e papërshtatshme ose e befasuar, ata kanë gjasa të kërcejnë pa menduar. Ju nuk mund të parashikoni se si macja juaj do të sillet në një situatë të paprecedentë. Pra, nëse vlerësoni jetën e Coon tuaj Maine ju duhet për të siguruar tarracë.

Ju mund të siguroni një ballkon me rrjetëzim të hollë metalik (edhe pse kjo kërkon një montues profesional për të dhënë një përfundim të respektueshëm dhe praktik), i cili mund të jetë i shtrenjtë por do të durojë.

Një zgjidhje e përkohshme dhe një zgjidhje e shpejtë është që të përdorin një rrjetë gjobë plastike. Kam përfshirë imazhe në këtë faqe që tregon këtë zgjidhje. Kjo është një zgjidhje e lirë dhe e menjëhershme. Rrjetimi përkeqësohet jashtë orarit dhe duhet të zëvendësohet çdo dy vjet.

Hapja e dritareve dhe rreziqeve te pakuptueshme

Coon juaj Maine është i madh, i rëndë, i gjatë dhe i butë. Cat juaj do të shqyrtojë çdo kënd të shtëpisë tuaj dhe të provoni çdo gjë në atë hapësirë. Në përgjithësi ata preferojnë të vështirë për të arritur hapësirat. Ata janë zotërit e masës së madhe në zona të vogla. Kjo do t’ju shkaktojë shumë momente të ankthshme, pasi pa dyshim do të mendoni se keni humbur mace, kur në vend të kësaj ai fshihet në krye të gardërobës ose në një dollap kuzhine.

Këtu është rreziku. Shumica e dritareve moderne lejojnë që dritarja të hapet me kënd nga lart. Maine Coon juaj do të përpiqet të eksplorojë hapjen e dritares dhe do të depozitohet. Sa më shumë cat juaj lufton deaper ai do të bëhet logded, thyer kockat në ribashkimin e tij dhe ngadalë duke shkaktuar atë të mbytem.

Pra, cila është zgjidhja. Nëse jeni të zgjuar ju mund të bëni disa tyl për të mbyllur hapjen e dritares. Megjithëse magazinimi mund të jetë i rëndë dhe konsumon kohë për të vënë në vend.

Në mënyrë ideale ju duhet të mbyllni dritaren ose të hapni dritaren plotësisht. Nëse dritarja është plotësisht e hapur ju do të duhet të keni fluturim të sigurt në vend. Në të vërtetë, rrjetëzimi i fluturimit gjithashtu do të testohet nga Maine Coon juaj, prandaj sigurohuni që të keni instaluar varietetin e klikimeve të mbyllura.

Nëse ju gjeni se ju nuk mund të përshtatet rrjeta atëherë e vetmja zgjidhje e vërtetë është për të mbajtur dritaret tuaja mbyllur. Unë do të sugjeroja që të investoni në njësinë e ajrit si një zgjidhje e mirë. Kjo do të mbajë ajër të freskët që qarkullon në shtëpinë tuaj pa pasur nevojë të hapen dritaret.