hapat e parë të një kotele Maine Coon në shtëpinë tuaj

Kur e sillni për herë të parë në shtëpi Maine Coon, ky është një moment i rëndësishëm dhe i ndryshueshëm i jetës. Kur ata ndërmarrin hapat e tyre të parë përmes pragut të shtëpisë tuaj, ju e dini që jeta juaj nuk do të jetë kurrë si ajo më parë. Lidhja që krijoni me Maine Coon tuaj do të jetë e fortë dhe ata së shpejti do të bëhen një anëtar i rëndësishëm i familjes tuaj. Në të njëjtën mënyrë ju bëheni përgjegjës për mirëqenien e tyre. Një Maine Coon është një luks dhe një privilegj për tu zotëruar.

Kur sillni kotele tuaj në shtëpi për herë të parë, ka të ngjarë të kenë tre muaj. Ata mbështeten në udhëzimin tuaj dhe dashurinë tuaj, ndërsa ndërmarrin hapat e parë në jetën e tyre të re me ju. Një Maine Coon ka tufa nën këmbë. Këto tufa janë atje për mbrojtje. Tufat i mbajnë këmbët të mbrojtura nga bora dhe akulli.

Mbarështuesi juaj ka të ngjarë të ketë rritur kotelen tuaj Maine Coon në një mjedis të sigurt të përshtatshëm për stilin e jetës së maceve. Kjo do të thotë një mjedis me një larmi llojesh sipërfaqesh dhe tekstesh për të njohur macet.

Apartamenti apo shtëpia juaj nuk ka të ngjarë të jetë projektuar me kërkesat e maceve në mendje. Me kalimin e kohës ju do të ndryshoni hapësirën tuaj të jetesës për t’iu përshtatur Maine Coon tuaj. Sidoqoftë, ka disa gjëra që ndoshta nuk mund të ndryshohen lehtë dhe do të duhet të merrni parasysh rritjen e Maine Coon tuaj.

Llojet e trotuarit në krahasim me telat e putrave të Maine Coon

Dyshemetë në shtëpinë tuaj janë një nga ato gjëra që nuk mund t’i ndryshoni lehtë. Në lloje të veçantë dyshemesh siç janë sipërfaqet e rrëshqitshme siç janë mermeri, graniti, pllaka jo të endura ose druri i lëmuar. Këto sipërfaqe janë pjesë e strukturës së shtëpisë. Sipërfaqet e rrëshqitshme dhe tufat e putrave nuk janë një kombinim i mirë. Maine Coons kanë këmbë të gjata. Ata vrapojnë më shpejt dhe kërcejnë më lart se macet normale. Kjo vë një tendosje në këmbët dhe nyjet e tyre.

Macet do të hidhen lart e poshtë nga tabelat dhe banakët e kuzhinës. Nëse të gjitha këto sipërfaqe janë të rrëshqitshme, kjo mund të jetë e dëmshme fizikisht për Maine Coon tuaj. Kur një mace ulet në një sipërfaqe të rrëshqitshme, të gjitha nyjet e saj stresohen menjëherë për t’i mbajtur këmbët të njëtrajtshme.

E njëjta gjë është e vërtetë kur një mace vrapon ose kthen qoshet ashpër në një sipërfaqe të rrëshqitshme. Këmbët e pasme nuk marrin tërheqje. Edhe ju Maine Coon mund të lëndoheni duke rrëshqitur në mobilje, sende dhe gjithçka që është në rrugë të mbarë.

Zgjidhje të thjeshta për të ndihmuar Maine Coon tuaj të jetojnë të qetë me llojin tuaj të dyshemesë

Ndërsa Maine Coon juaj rritet, ato dhjamosen. Kjo shqip dhe mund të jetë e rrezikshme për zhvillimin e Maine Coon. Lëndimi i sikletit të përsëritur krijon një seri problemesh të kockave dhe mund të shkaktojë displazion të hip, nëse jo thyerje dhe probleme të tjera të dhimbshme motorike.

Ka disa gjëra që mund të ndihmojnë në minimizimin e këtij rreziku.

  1. Shtoni qilima në të gjithë shtëpinë. Vendosni një cipë pa rrëshqitje nën qilima për të mos lejuar që ato të rrëshqasin gjithashtu. Kjo është një mënyrë e lirë për të mbrojtur dyshemenë dhe gjithashtu mund të shtojë disa efekte dekorative.
  2. Ju mund të vendosni me kujdes orendi të buta në zonat ku macja juaj rrëshqet.
  3. Shihni se macja juaj pëlqen të hidhet lart ose poshtë. Vendosni një objekt të kuptueshëm në atë zonë për ta ndihmuar atë ta bëjë atë të sigurt, për shembull duke vendosur me kujdes një karrige.
  4. Ju mund të prerë tufat nën këmbët e Maine Coon në mënyrë që pads e tyre të ekspozohen. Ju do të duhet të kontrolloni pads e këmbëve rregullisht (çdo ditë).

Kjo nuk është një listë gjithëpërfshirëse dhe jam i sigurt për të shtuar zgjidhje të tjera. Do mjedis është i ndryshëm dhe me siguri do të gjeni zgjidhje të përshtatshme për situatën tuaj të veçantë.