Cilat janë karakteristikat vizuale të një Maine Coon?

Kjo është në fakt një pyetje mjaft e lehtë, por e vështirë për t’u përgjigjur. Ekziston një përkufizim teknik në lidhje me atë se si duhet të duket Maon Coon ideal. Përkufizimi është në të vërtetë mjaft i lirshëm, me shumë hapësirë për të interpretuar.

FIFe Maine Coon Standard (deri në vitin 2017): MCO Standard by Fife

Këtu është një përgjithësim i dokumentit

 • Në përgjithësi Maine Coon duhet të ketë një shesh katror. Në Evropë kjo surprizë (ose kuti) preferohet më shumë.
 • Nuk duhet të ketë përplasje në hundë.
 • Sytë duhet të jenë të mëdha dhe pak ovale me ari dhe të verdhë, me ngjyrën e gjelbër drejt nxënësit.
 • Hunda dhe mjekra duhet të rreshtohen. Kjo njihet edhe si ndalesa.
 • Duhet të ketë një kalim nga hunda në ballë. Ballina duhet të jetë lakuar lehtë.
 • Veshët duhet të jenë të gjerë dhe të barabartë, të gjatë dhe me tufte dhe flokë të brendshëm që rriten përtej buzës më të largët.
  Trupi duhet të jetë drejtkëndësh në formë. Fizika e maces duhet të jetë muskulare dhe të duket e fortë në parakrahët, të përfunduar me putra bukur të rrumbullakosura.
 • Gjilpëra duhet të kenë gjithashtu tufa mbrojtëse.
 • Bishti duhet të jetë i gjatë dhe të arrijë në blades shpatullën e mace.
 • Flokët duhet të jenë të gjata dhe të shëmtuara në bisht dhe underbelly. Thithës poshtë upperside.
 • Në përgjithësi, macja duhet të duket e egër. Ju duhet të jeni në gjendje të shikoni në mace në 10 metra një çast e njohin atë si një Coon Maine.

Çfarë do të thotë kjo për ju

Realiteti është se ka kaq pak ndryshim mes një mace mbarështuese dhe një mace për shoqërim që syri i pa trajnuar nuk mund të tregonte ndryshimin.

Italia ka një trashëgimi të fortë në mbarështimin e Coons kryesore dhe ka një standard të vazhdueshëm të lartë dhe praninë në shfaqjet cat. Unë vetë kam pasur sukseset e mia të përulura. Ruffians Big Boy u propozua në Botërorin Cat Cat 2016 në Vienë.

Pra, çfarë do të thotë kjo për ju? Kjo do të thotë që ndoshta do të shkosh në shtëpi me një Maine Coon të imët, të konkurruar