Çfarë është veshja e etheve?

Shtresa e etheve është një gjendje ku lind një kotele me një shtresë gri ose argjendi që ndryshon ngjyrën pas disa javësh.

Nuk ka prova të forta se pse kjo mund të ndodhë. Besohet gjerësisht se nëse një mace shtatzënë ka një sëmundje, ose vuan nga stresi ose është i sëmurë për shkak të një infeksioni, gjatë shtatëzanisë atëherë kjo mund të shkaktojë një shtresë ethe.

Në thelb shtresa e argjendit ndodh kur pigmenti nuk depozitohet siç duhet në pallto lesh. Kjo i jep një pallto lesh një shkëlqim argjendi.

Imazhet në këtë faqe

Mbi listën e disa fotografive të një koteleje në maçokun tonë që ka lindur me një pallto të lehtë të etheve. Koteleja e paraqitur në foto ka humbur të gjitha shkëlqimet e argjendit dhe është zbuluar modeli i vërtetë i veshjes së leshit.

Për rekord kotele paraqitur në imazhe është plotësisht i aftë dhe të shëndetshme.

Për sa kohë zgjat veshja e etheve?

Nuk ka një afat kohor të rreptë për ndryshimin e ngjyrës nga veshja e etheve në pallto përfundimtare të leshit.

Leximi në internet i pallatit të etheve mund të zhduket nga 1 muaj në 9 muaj. sapo veshja e etheve të zhduket, pallati i fundit i leshit zbulohet.

A mund të lindin kotele të Maine Coon me një pallto ethe?

Po ata munden. Në fakt kjo është ajo që ndodhi me një nga kotele. Kam përfshirë fotot e zhvillimit të këtij kotele.